Hiusten merkitys ja ensivaikutelma

Se kuinka puoleensavetävänä ihmiset sinut näkevät, voi olla joko hyöty tai haitta elämässäsi. Se ei ole reilua, mutta se on totta. Ensisilmäys on hiukset. Eräässä tutkimuksessa, jossa oli mukana 58 satunnaisesti valittua miestä ja naista eri sosiaaliluokista, havaittiin, että 89 prosenttia ihmisistä, jotka halusivat tavata seuraavilla treffeillä, tekivät päätöksensä fyysisen vetovoiman ja ulkonäön perusteella. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka tärkeä ulkonäkö on ensivaikutelman luomisessa. Vaikka et voi muuttaa fyysisiä ominaisuuksiasi, voit aina parantaa ulkonäköäsi tekemällä pieniä muutoksia.

Ensisilmäys

Ensisilmäyksellä on vain muutama sekunti aikaa tehdä vaikutus toiseen ihmiseen. Voit testata tätä menemällä ostoskeskuksen kahvilaan tai ravintolaan ja tarkkailemalla ympärilläsi olevia ihmisiä. Kuinka kauan kestää ennen kuin arvioit heidän luonteensa? Päätteletkö nopeasti, ovatko he viehättäviä ja kiinnostavia vai haluaisitko tutustua heihin? Kun katsot ympärillesi, mikä erityisesti kiinnittää huomiosi? Mitä huomaat ensimmäisenä?

Fyysinen viehätys

Vaikka meillä on erilaisia kriteereitä, ensivaikutelma on se, johon erityisesti kiinnitämme huomiota toisen henkilön kohdalla. Siirrämme syrjään kaiken, mikä ei vastaa standardejamme. Ensivaikutelma perustuu fyysiseen olemukseen ja käyttäytymiseen. Tähän sisältyy vaatetus, hiukset, puhtaus, ulkonäkö, ryhti, kasvonpiirteet, fyysinen kunto jne. Kiinnitämme erityisesti huomiota fyysiseen ulkonäköön. Vaikka haluaisimme tutustua henkilöön lähemmin, ensimmäisenä huomio kiinnittyy fyysiseen ulkonäköön.

Hiusten merkitys

Ensivaikutelma on ratkaisevan tärkeä, ja usein se perustuu ensisilmäykseen. Hiukset ovat yksi ensimmäisistä asioista, jotka huomataan. Ne ovat keskeinen osa ihmisen ulkonäköä, ja niitä kannattaa korostaa ja kiinnittää huomiota. Kun pidät huolta hiuksistasi, olet jo ottanut merkittävän askeleen. Hiuksilla on todella suuri vaikutus, sillä ne voivat saada ihmisen näyttämään nuoremmalta tai vanhemmalta. Nuorekkaat, tuuheat ja terveet hiukset voivat tehdä ihmisestä jopa 10 vuotta nuoremman näköisen ja viehättävämmän.