Menu

Tietoa naisten hiustenlähdöstä

Tämän sivun sisältämät tiedot auttavat sinua ymmärtämään mistä syystä hiukset lähtevät ja miksi kaljuuntumista ilmenee, sekä löytämään ratkaisun ja avun ongelmaasi. On neljä päävaihtoehtoa, millä voit estää hiustenlähdön kirurgisen toimenpiteen sijasta. Riippuen siitä missä määrin ohenemista ilmenee ja riippuen henkilökohtaisesta valinnastasi, mikä tahansa tai kaikki neljä seuraavista voi olla ratkaisu sinulle.
 • Terve päänahka 
  Tärkeä lähtökohta hiustenlähdön vastaisessa taistelussa on terve päänahka. Luoda ympäristö joka on ihanteellinen kannustamaan normaalia hiusten kasvua. 
 • Paksummat Hiukset
  Ohuemmat hiukset voivat tuoda ongelman, jolloin hiustenlähtö näyttää paljon voimakkaammalta, ja se sallii päänahan paljastaa ohenevat alueet. immetee New Generation luonnolliset hiusrakennuskuidut peittää kaikki hiustenlähtöalueet kokonaan ja antaa tuuheammat, aidon näköiset hiukset välittömästi. Se on tehty Gossypium Herbaceum luonnollisesta materiaalista joka ei aiheuta ärsytystä päänahassa.
 • Hiustenlähtöhoidot
  Hoida hiuksesi hyvin ja ja varmista, että ne saavat riittävästi vitamiineja ja mineraaleja, täten luoden terveen kasvuympäristön. 
 • Ulkonäkö
  On olemassa satoja kosmeettisia peitetuotteita tänä päivänä markkinoilla, mutta hyvin harvoja, jotka todella näyttävät aidoilta. immetee New Generation hiusrakennuskuidut lisäävät heti hiusten ulkonäköä ja määrää, sekä antavat paksuutta jo olemassa oleviin hiuksiin.
Tietoa hiustenlähdöstä
"Androgeneettinen (perinnöllinen) hiustenlähtö" tai ns. miestyyppinen hiustenlähtö johtuu siitä kun:
 1. Hiustenlähtö ilmenee epätavallisen korkealla
 2. Hiusten korvaaminen tapahtuu epätavallisen hitaasti
 3. Normaaleja hiuksia on korvattu pienemmillä, ohuemmilla hiuksilla

Keskimäärin ihmisen päänahka sisältää 100000 - 150000 hiusta.  Nämä kasvavat karvatupesta/juuresta, joka on ihon alla. Karvatupessa olevat verisuonet ruokkivat hiuksia, jolloin ne saavat ravintoa ja kasvavat. Jokainen hius käy läpi kasvusyklin riippumatta muista päänahan hiuksista.

Koko aika noin 90 % hiuksista ovat kasvuvaiheessa, "anageeni", kun taas muut 10% ovat lepovaiheessa, "telogeeni". Anageenivaihe kestää 2 – 6 vuotta, jonka jälkeen karvatuppi käy läpi lyhyen siirtymävaiheen "katageeni", ja siirtyy sen jälkeen lepovaiheeseen joka kestää 2 – 4 kuukautta. Telogeeni vaiheen jälkeen hius putoaa pois luonnollisesti ja se korvataan uudella, kasvavalla hiuksella ja hius palautuu anageeni vaiheeseen.

Image

Vähäinen hiustenlähtö on normaali osa hiusten kasvusykliä. Ihminen menettää keskimäärin 100 - 150 hiusta päivittäin. Androgeneettinen Hiustenlähtö vaikuttaa noin 50 %:lla yli 40- vuotiaista naisista ja tutkimukset osoittavat, että noin 75 % yli 65- vuotiaista naisista saattaa altistua sille.
Androgeneettinen hiustenlähtö ilmenee erilailla naisilla kuin miehillä. Naisille tyypillistä ovat ohenevat hiukset, erityisesti päälaelta ja sivuilta. Syitä androgeneettiseen hiustenlähtöön ei tänä päivänä vielä täysin ymmärretä, vaikka kuten nimikin jo sanoo, sen yleisesti uskotaan liittyvän sekä hormonaalisiin (androgeneettinen) että geneettisiin syihin. Niistä monista hormoneista jotka säätelevät päänahan hiuksia, androgeeneillä on suurin vaikutus.
 
Vaihdevuosien aikana monet naiset toteavat, että heidän hiuksensa ovat ohenemassa. Tämä johtuu kemiallisista dihydrotestosteroni (DHT) tason muutoksista päänahassa. Mitä pidempään karvatuppi on altis DHT:lle, sitä pienikokoisemmaksi se tulee ja hiukset itsessään tulevat lyhyemmiksi ja ohuemmiksi.

Anageeni (kasvuvaihe) tulee lyhyemmäksi mikä tarkoittaa, että sitä enemmän hiuksia menetetään. Jos hoitoa ei anneta, tämä prosessi jatkuu ja karvatuppi lyhenee asteittain. 

Anodrogeneettinen hiustenlähtö naisilla harvoin etenee niin pitkälle, että päänahka kokonaan kaljuuntuu, eli kaikkien tai lähes kaikkien hiusten menettämiseen kuten miehillä, koska naisilla karvatuppi on edelleen elossa. Sen avulla on vielä mahdollisuus uusien hiusten kasvuun.

Kun harkitset hoitoa hiustenlähtöongelmaasi, on tärkeää ymmärtää, kuinka pitkälle hiustenlähtösi on edennyt.

Käyttämällä Ludwigin asteikkoa voit nähdä, kuinka pitkälle hiustenlähtösi on edennyt


Miestyyppisen hiustenlähdön lisäksi (Androgeneetinen Hiustenlähtö), muita yleisimpiä hiustenlähdön muotoja ovat: 
Areata tyyppinen hiustenlähtö
Syitä Areata tyyppiseen hiustenlähtöön ei täysin tunneta, mutta sen on arveltu olevan seurausta siitä, kun kehon immuunijärjestelmä hyökkää hiusten karvatuppea vastaan. Myös voimakkaan psykologisen stressin on oletettu aiheuttavan sitä. Tämän tyyppinen hiustenlähtö näkyy eri puolilla päänahkaa ilmenevinä paljaina läikkinä ja se yleensä hoituu itse ilman hoitoa.
Traktionaalinen hiustenlähtö
Johtuu siitä, kun hiuksia vedetään jatkuvasti ja se yleensä ilmenee vain ihmisillä joilla on pitkät hiukset. Traktionaalinen hiustenlähtö voi johtua siitä, kun käytetään tiettyä kampausta, kuten tiukkoja punoksia ja poninhäntää. Hiustenlähtö yleensä lakkaa, kun sen aiheuttaja on poistettu.
On monia muitakin syitä hiustenlähtöön mukaan lukien tietyt sairaudet, ihonlaatu, lääkkeiden käyttö.
Jos olet huolissasi siitä, mikä sinulla aiheuttaa hiustenlähtö, sinun tulisi selvittää se lääkärin kanssa.
Mitä voidaan tehdä?
Ok, 50 % naisista kärsii hiustenlähdöstä jos sinä olet yksi niistä, mitkä ovat vaihtoehdot?
VAIHTOEHTO 1 Älä tee mitään
Varmasti halvin vaihtoehto, vaikkei kaikkein miellyttävin. Jotkut naiset toteavat etteivät he oikeastaan välitä siitä, että ovat menettämässä hiuksiaan ja yksinkertaisesti haluavat antaa luonnon kulkea omaa rataansa. Minkä itse koet parhaaksi, on se joka ratkaisee. Pääsääntö valittaessa tämä vaihtoehto on; "vähemmän on enemmän" - pidetään hiukset lyhyenä, niin saadaan ne näyttämään paksummilta. Monet toteavat, että he ovat hyvännäköisiä, kun heillä on lyhyeksi leikatut hiukset. Suosittu hiustyyli naisilla tänä päivänä kuitenkin on pitkät hiukset. Vältä geelejä ja vaahtoja, koska ne yleensä saavat hiukset pysymään yhdessä ja siten korostavat paljaita alueita. Pidä hiukset puhtaana ja päänahka terveenä on tärkeä askel riippumatta siitä, minkä tien valitset kun on kyse hiustenlähdöstä. Käytä hyvää hoitoshampoota, pitääksesi päänahan terveenä ja vapaana hilseestä, liiallisesta talista ja muusta.
VAIHTOEHTO 2 Peittäminen
On olemassa monia erilaisia peitetuotteita markkinoilla tänä päivänä, mutta hyvin harvoja, jotka täyttävät lupaukset ja saavat hiukset ja pään todella näyttämään luonnollisilta. Peitemeikit ovat värillisiä jauheita, jotka vastaavat hiustesi väriä. Tällaista naamiointia yleensä välttää viisas ostaja, koska ne yksinkertaisesti värjäävät hiuspohjan eivätkä itse asiassa tee mitään Ne saa hiukset näyttämään luonnottomilta ja paksummilta.
Samalla tavalla spray-tuotteet ovat vain päänahan värjäys ratkaisu. Aerosolitölkeissä oleva värillinen materiaali ruiskutetaan suoraan kiinni hiuksiin ja päänahkaan.
Kuidut ovat ylivoimaisesti luonnollisin ratkaisu niille, jotka haluavat välittömästi paksummat ja tuuheammat hiukset.  Nämä ovat mikrokuituja, jotka sisältävät staattisen varauksen ja ne sirotellaan oheneville hiustenlähtö alueille. Kuidut takertuvat tiukasti olemassa oleviin hiuksiin ja hiuspohjaa. Kuidut ovat myös edullisin ja nopein sekä toimivin ratkaisu hiustenlähtöongelmaan. immetee New Generation hiusrakennuskuiduilla peität hiustenlähtöalueen 10 sekunnissa ja saat ikään kuin uudet hiukset. 
VAIHTOEHTO 3 Lääketieteellinen hoito
Minoksidiilia käytettiin alun perin verenpaine lääkkeenä, kun sen vahingossa todettiin hidastavan hiustenlähtöä ja jopa kasvattavan uusia hiuksia. Sitä myydään tänä päivänä tuotemerkillä Rogaine®, ja se levitetään päänahkaan ulkoisesti. 2 % liuos on tehokas hidastamaan hiustenlähtöä joillakin naisilla. Pienellä osalla se jopa kasvattaa uusia hiuksia. Rogaine® estää peroksinitriitin muodostumista ja lisää typpioksidin määrää. Peroksinitriitin on osoitettu olevan haitallista päänahan karvatupelle. Rogaine® sisältää alkoholia ja koska sitä tarvitsee käyttää jatkuvasti säilyttääkseen tulokset, niin sen johdosta suurin osa naisista kärsii hilseestä sekä punoittavasta päänahasta hoidon yhteydessä.
VAIHTOEHTO 4 Peruukit
Tämä on yleensä paras vaihtoehto, jos on vain vähän tai ei ollenkaan hiuksia jäljellä päänahassa. Erittäin hyvä, luonnollinen peruukki tai tupee voi olla hyvin kallis ja myös hyvin herkkä. Ne yleensä tarvitsevat paljon huomiota, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.
Se, että peruukki saadaan sopimaan sekä sen puhtaanapito ovat suurimmat ongelmat tässä vaihtoehdossa.
VAIHTOEHTO 5 Hiustensiirto
Hiustensiirto on ollut olemassa jossakin muodossa jo 1950-luvulta saakka, mutta vasta hiljattain on saavutettu luonnollisen näköisiä tuloksia. Joillakin uusimmilla menetelmillä kuten mikroistutus, on päästy erittäin hyviin tuloksiin, ja ne ovat tulossa hyvin suosituiksi huolimatta korkeista kustannuksista tämän menetelmän kohdalla.
Jos ammattitaitoinen kirurgi suorittaa operaation, tulokset voivat olla erinomaiset. Suurimmat ongelmat tässä voivat olla siinä, että tulokset eivät ole yhtä hyviä kuin oli ajateltu. On pidettävä mielessä, että hiustensiirrot eivät voi antaa potilaalle enempää hiuksia kuin heillä jo on, se vain jakaa hiuksia joita on jo olemassa.
Parhaat tulokset tällä saavutetaan päälaen kohdalla, kun ympäröivät hiukset auttavat siirretyt hiukset sulautumaan enemmän luonnollisiin ympäröiviin hiuksiin. Kun hiustensiirto suoritetaan hiusten eturajan kohdalla, tulokset ovat usein vähemmän kuin miellyttäviä ja lopputulos saattaa muistuttaa nuken päätä.